Belanghebbende

Wie is belanghebbende?

De Raad van State heeft 2 mei 2018 bepaald dat iedereen die binnen een straal van 10x de tiphoogte van een windturbine woont belanghebbend is. Voor Windpark de Rietvelden betekent dit, dat als u woont binnen een straal van 1785 meter van één of meer van de vier windturbines (zie plaatje) u belanghebbend bent. Het is dan wellicht goed uw rechtsbijstand inschakelen. 

Rechtsbijstandsverzekering inschakelen 

Toen we de 1e keer starten met de gerechtelijke procedure hebben wij belanghebbenden gevraagd hun rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Dit heeft aanzienlijk geholpen om de kosten van de procedures te betalen en überhaupt tot de Raad van State door te kunnen procederen.

Omdat we nu een nieuwe procedure aangaan heeft onze huidige advocaat Peter de Lange (Vos & De lange Advocaten Barendrecht), aangegeven dat hij zelf alle rechtsbijstandsverzekeringen kan benaderen om te trachten de bekostiging rond te krijgen en e.e.a. collectief te bespoedigen. Hiervoor dient u alleen uw verzekeringsgegevens (en naam, adres, woonplaats) en polisnummer aan ons door te geven per mail. U hoeft zelf dan geen toestemming te vragen aan uw rechtsbijstandsverzekering, wel raden wij u aan om hen te informeren dat ze benaderd zullen worden door onze advocaat.

Om zeker te weten dat wij recente gegevens doorgeven aan de advocaat, willen wij u dus vriendelijk verzoeken om die gegevens aan ons door te geven per mail. Uiteraard gaan wij daar zorgvuldig mee om. Heeft u nog vragen dan kunt u ons mailen via info@windparkrietveldennee.nl

belanghebbende binnen 10 maal tiphoogte
belanghebbende binnen 10 maal tiphoogte