Wind op zee in relatie tot wind op land

Kees Pieters van Nederwind research vraagt ons om zijn persbericht en onderzoeksrapport met u te delen:

“Windmolens op zee 1 miljard goedkoper dan op land

Windenergie op zee is aanzienlijk goedkoper dan op land. Het verplaatsen van de geplande landmolens naar zee bespaart ruim 1 miljard euro (€_1.000.000.000). De gereserveerde ruimte voor windmolens op de Noordzee is groot genoeg voor deze verplaatsing en ook nog ongeveer viermaal de ambitie van het huidige regeerakkoord. Om verliezen te voorkomen moet de subsidieronde van 13 maart a.s. worden gestopt voor wind op land…  ”               lees het  gehele persbericht van Nederwind

Wat vinden wij, het actiecomité hiervan?

Kees Pieters streeft er naar om met een gedegen rekenexercitie aan te tonen dat je met de “besparing van windmolens op zee t.o.v. op land”, op land andere duurzame dingen kunt doen (zon en isoleren etc.).
Wij zijn niet per definitie tegen windmolens op land, maar wij steunen dit initiatief omdat het gemak van plaatsen op land van de baan moet en dat zinvol nagedacht gaat worden over subsidies daarover.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *